Slovenský degustačný večer úspešne za nami
Ďalšia z perfektne vydarených akcií úspešne za nami. Večer plný skvelej slovenskej ľudovej hudby, vína a samozrejme lahodného jedla sa vďaka zohranému a profesionálnemu tímu Hotela Metropol**** premenil na nezabudnuteľný zážitok. Vrelá vďaka aj sponzorom večera a to firme SUNOB a ASUAN, bez ktorých by realizácia takéhoto večera bola otázna.
Nesmierne nás teší aj výborná účasť a záverečná spokojnosť degustátorov, pre ktorých to vlastne všetko robíme.
Hosťom nesmierne chutil burčiak, ktorým si naštartovali chuťové poháriky a mohli sa pustiť do 5- chodového degustačného menu pripravovaný tímom kuchárov pod vedením nášho ocenovaného šéfkuchára Martina Petríka. Pútavú prezentáciu výborných slovenských vín odviedol aj someliér Marek Hvolka. A samozrejme na Slovenskom degustačnom večeri nesmie chýbať pravá slovenská hudba. Tentoraz nám zahrala Ľudová hudba Romana Barabasa a hrali skvelo.
Pozrite si čo sa jedlo a čo sa pilo.
Menu
Predjedo
Terinka z kačacej pečene, želé z portského vína, tartar z červenej kapusty, pomarančový čips, púder z fermentovaného ihličia
Polievka
Cviklový krém so zaúdeným vajíčkom
Medzi chod
Pošírovaná šťuka, ragú z bulguru a koreňovej zeleniny, marinovaná hruška, čierny citrón
Hlavné jedlo
Jelenie stehno sous-vide, pyré z čierneho koreňa, pečený zemiakový piroh, glazovaná mrkva, gaštanová posýpka
Dezert
Zemiakový šúlanec, lieskový krém, šípkový gél, mak
Vína
1933 prestige cuve brut 2017 Chateau Topoľčianky
Rose Cabernet Sauvignon Dvory nad Žitavou 2018
Rizling rýnsky 2018 víno Rariga Modra
Dunaj 2017 Miro Dudo
Tokajske sladké samorodé Tokaj Veľká Trňa
viac foto na FACEBOOKU
Ďakujeme a už teraz sa tešíme na ďalšie takéto akcie.