Booking
9.0Na základe
576 hodnotení
9.3Výnimočná čistota
Spišská Nová Ves, 30. September 2019

Košický kuchár je náš

Košický klub SZKC, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice, pod záštitou primátora mesta Košice Ing. Jaroslava Poláčeka organizovali súťaž Košický kuchár 2019 a VI. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV dňa 16.04.2019. Súťaž bola vyhlásená v troch kategóriách a v kategórii Kuchár senior – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení sa stal absolútným víťazom náš šikovný Sous Chef Martin Petrík. 

 

"Som veľmi rád, že sa organizujú gastronomické súťaže, na ktorých sa dozviem stále niečo nové a kde my kuchári môžeme predviesť aj recepty menej poznané. Súťaže takéhoto druhu nám dávajú priestor na odprezentovanie vlastnej kreativity a nápadov,  ktoré sú hodnotené a oceňované porotou. Na tohtoročnej súťaži hlavnou témou bola príprava domácich cestovín. Nakoľko žijem v oblasti kde sú našimi obľúbenými cestovinami pirohy, tak som neváhal a nevšedne pripravil plnené pirohy s mletým mäsom,  paradajkovým tatarákom a kôprovou omáčkou. Moja špecialita bola síce podávaná na klasickom tanieri ale neklasicky servírovaná. Nakoľko pirohy samé o sebe nie sú na pohľad estetickým zážitkom, bolo potrebné pokrm oživiť a spestriť. K tomu mi bravúrne poslúžil červený paradajkový tatarák či fialkasté cibuľkové lupienky a samozrejme zelenkavé bylinky.

Ďalšou disciplínou boli dezerty, túto disciplínu mám veľmi rád. Cukrárenská tvorba je mi blízka a je veľmi kreatívna. Aby som porotu zaujal nielen celkovým vzhľadom ale aj výbornou chuťou, tak som si ako prvý dezert pripravil čokoládovú tartaletku, ktorej chuť doplnilo jahodové coulis  s nezvyčajným mätovým kaviárom. Druhým zaujímavým dezertom bola malinová tyčinka na pohľad nič výnimočné no bola podávaná s bryndzovou penou a sladko doladená bielou čokoládou.

Teší ma, že aj vďaka mojej práce sa môžem posúvať stále ďalej. V dnešnej dobe gastronómia je síce už veľmi prebádaná ale zároveň ponúka neustále nové a nové možnosti, kombinácie ktoré radi skúšame a hlavne degustujeme. Ďakujem všetkým za podporu a dúfam, že sa mi bude aj naďalej tak dobre dariť v gastronomických súťažiach ale aj v kuchyni nášho hotela. Držte mi palce Wink "

Martin Petrík, Sous Chef Hotela Metropol****

Kontaktný formulár

Odoslaním kontaktného formulára udeľujem súhlas na spracovanie mojich osobných údajov, ktoré sú jeho súčasťou až do odvolania.

Odoslať

Zaregistrujte sa na zasielanie noviniek

Neuniknú vám žiadne naše podujatia a špeciálne akcie

crm-text
Odoslať
SPIŠSKÁ NOVÁ VES POČASIE

Školenie a teambulding v Hoteli Metropol

Viac info

AKTUÁLNE OPATRENIA PODĽA REGIONÁLNEHO COVID AUTOMATU PLATNÉ OD 20.9.2021

REGIONÁLNY COVID AUTOMAT OKRES SPIŠSKÁ NOVÁ VES – 1. STUPEŇ OHROZENIA

REŽIM – OTP (VSTUP PRE KOMPLETNE OČKOVANÝCH, TESTOVANÝCH A PREKONANÉ COVID OCHORENIE)

Pred vstupom do Hotela Metropol je potrebné preukázať sa negatívnym antigénovým testom nie starším ako 48 hodín alebo PCR testom nie starším ako 72 hodín, príp. potvrdením o kompletnom očkovaní proti COVID-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 v období predchádzajúcich 180 dní.

Základné opatrenia / Rúško a respirátor FFP2

Povinné nosenie respirátora v interiéri a rúška v exteriéri na HP pre vzdialenosť menšiu než 2 m.

Ubytovacie zariadenia / Režim OTP (Očkovaní, Testovaní, Prekonané ochorenie):

♦ ubytovanie zo spoločnej domácnosti maximálne 2 dospelé osoby na 1 izbe alebo členovia 1 domácnosti v samostatnej izbe
♦ reštaurácie v interiéri 4 osoby pri stole alebo osoby z jednej domácnosti, terasy bez obmedzení
♦ wellness - maximálne 10 osôb, len pre zákazníkov zariadení ubytovacích služieb, pre ostatných zakázané

Reštaurácie / Režim OTP (Očkovaní, Testovaní, Prekonané ochorenie):

♦ v interiéri 4 osoby pri jednom stole alebo osoby z jednej domácnosti
♦ 2 metre rozostupy medzi stolmi
♦ terasy bez obmedzení

Svadby, oslavy a hromadné podujatia / Režim OTP (Očkovaní, Testovaní, Prekonané ochorenie):

Povolené s podmienkou dodržania kapacity pre jednotlivé protokoly

♦ maximálne 25 osôb v interiéri a 40 v exteriéri
♦ s povinným zoznamom účastníkov (resp. podľa príslušného semaforu)

OPATRENIA PRE BEZPEČNÝ POBYT V HOTELI

♦ pri vstupe do hotela a v spoločných priestoroch sú k dispozícii dezinfekčné prostriedky
♦ pravidelné upratovanie spoločných priestorov so zvýšeným dôrazom na dezinfekciu
♦ na dezinfekciu izieb sa používajú germicídne žiariče, ktoré zabraňujú šíreniu vírusov a množeniu baktérií
♦ zamestnanci pracujú s respirátormi, zvýšená kontrola ich zdravotného stavu

Prehliadaním našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies.
Viac informácii o cookies.
SÚHLASÍM