Booking
9.0Na základe
576 hodnotení
9.3Výnimočná čistota
Spišská Nová Ves, 30. September 2019

Košický kuchár je náš

Košický klub SZKC, Congress Hotel Centrum Košice, SOŠ J. Bocatia Košice, pod záštitou primátora mesta Košice Ing. Jaroslava Poláčeka organizovali súťaž Košický kuchár 2019 a VI. JARNÚ GASTRONOMICKÚ VÝSTAVU JEDÁL A CUKRÁRENSKÝCH VÝROBKOV dňa 16.04.2019. Súťaž bola vyhlásená v troch kategóriách a v kategórii Kuchár senior – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení sa stal absolútným víťazom náš šikovný Sous Chef Martin Petrík. 

 

"Som veľmi rád, že sa organizujú gastronomické súťaže, na ktorých sa dozviem stále niečo nové a kde my kuchári môžeme predviesť aj recepty menej poznané. Súťaže takéhoto druhu nám dávajú priestor na odprezentovanie vlastnej kreativity a nápadov,  ktoré sú hodnotené a oceňované porotou. Na tohtoročnej súťaži hlavnou témou bola príprava domácich cestovín. Nakoľko žijem v oblasti kde sú našimi obľúbenými cestovinami pirohy, tak som neváhal a nevšedne pripravil plnené pirohy s mletým mäsom,  paradajkovým tatarákom a kôprovou omáčkou. Moja špecialita bola síce podávaná na klasickom tanieri ale neklasicky servírovaná. Nakoľko pirohy samé o sebe nie sú na pohľad estetickým zážitkom, bolo potrebné pokrm oživiť a spestriť. K tomu mi bravúrne poslúžil červený paradajkový tatarák či fialkasté cibuľkové lupienky a samozrejme zelenkavé bylinky.

Ďalšou disciplínou boli dezerty, túto disciplínu mám veľmi rád. Cukrárenská tvorba je mi blízka a je veľmi kreatívna. Aby som porotu zaujal nielen celkovým vzhľadom ale aj výbornou chuťou, tak som si ako prvý dezert pripravil čokoládovú tartaletku, ktorej chuť doplnilo jahodové coulis  s nezvyčajným mätovým kaviárom. Druhým zaujímavým dezertom bola malinová tyčinka na pohľad nič výnimočné no bola podávaná s bryndzovou penou a sladko doladená bielou čokoládou.

Teší ma, že aj vďaka mojej práce sa môžem posúvať stále ďalej. V dnešnej dobe gastronómia je síce už veľmi prebádaná ale zároveň ponúka neustále nové a nové možnosti, kombinácie ktoré radi skúšame a hlavne degustujeme. Ďakujem všetkým za podporu a dúfam, že sa mi bude aj naďalej tak dobre dariť v gastronomických súťažiach ale aj v kuchyni nášho hotela. Držte mi palce Wink "

Martin Petrík, Sous Chef Hotela Metropol****

Kontaktný formulár

Odoslaním kontaktného formulára udeľujem súhlas na spracovanie mojich osobných údajov, ktoré sú jeho súčasťou až do odvolania.

Odoslať

Zaregistrujte sa na zasielanie noviniek

Neuniknú vám žiadne naše podujatia a špeciálne akcie

crm-text
Odoslať
SPIŠSKÁ NOVÁ VES POČASIE

Školenie a teambulding v Hoteli Metropol

Viac info
Prehliadaním našej stránky súhlasíte s používaním súborov cookies.
Viac informácii o cookies.
SÚHLASÍM